6 de gener de 2008

Tortures

Així de simple i de terrible. La tortura és un dels invents més macabres de l'ésser humà, una eina per a infligir un dolor a algú per a aconseguir un fi determinat. Abans era per revelar la posició de l'enemic. Ara, per reconèixer delictes que segurament no has comès, però que necessiten un cap de turc. D'això vull parlar avui. I no me n'aniré gaire lluny, no cal...

És greu que, amb la policia a la vora, ens sentim més insegurs...Segur que si us dic que a dia d'avui a l'Estat Espanyol encara s'hi tortura, no us ho creureu. Sol passar. Encara es torna més increïble si us dic que les tortures les organitza, legitima i amaga el mateix Estat Espanyol. Doncs bé, pels que no us ho creieu, ¿sabíeu que l'any 2007 tan sols a la ciutat de Barcelona hi va haver 122 denúncies per tortures? Gent que denuncia haver estat torturada! I no ho hem vist a la televisió fins que no s'ha publicat un vídeo d'una romanesa a la comissaria de les Corts... De la resta, ningú en sap res. Però el més greu és que no ha passat ni un any de les imatges de la pobra dona, que ja ningú en parla! Ningú parla de la llei antiterrorista, ni dels excessos i la impunitat policial.

Avui us deixo tres vídeos diferents, no escriuré massa. A part, us emplaço a que feu la vostra pròpia recerca, als webs de les organitzacions humanitàries i de prevenció de la tortura, per què us adoneu de la quantitat de denúncies i casos que ens amaguen les forces d'ordre de l'estat. La quantitat de fets que acaben sent "la teva paraula contra la meva". I la quantitat de fets que es demostren, però no s'investiguen (recordeu el cas de l'any 1992, un dels més polèmics, durant les Olimpíades).

Vídeo 1: Una entrevista sobre les tortures al Secretari d'Estat de Seguretat espanyol.

Vídeo 2: Testimoni d'una de les detingudes en el macroprocés 18/98 durant el judici.

Vídeo 3 (té 4 parts): Reportatge de denúncia titulat "Alerta Torà" sobre un cas prou recent.

I això no és res, tan sols la punta de l'iceberg... Informa't.

Salut!