26 de maig de 2009

Podeu votar, però no us direm a qui...

Cinc minuts de silenci, ha començat una nova campanya electoral. Allò que hauria de ser el final d'un procés de debat ciutadà sobre el futur d'Europa acaba sent l'arma dels partits que ostenten el poder per a censurar qualsevol alternativa a la seva manera de fer política.

Eleccions europees 2009Qui els ho hauria de dir a tots els que van lluitar per les llibertats democràtiques, que sota el mateix nom s'hi tolerarien lleis, normatives i protocols del tot antidemocràtics... Un seguit de trampes, sota el nom de "Llei electoral" que utilitzen els partits "majoritaris" per assegurar-se la seva continuïtat en el poder.

Els que rebeu TV3, segurament us haureu adonat que cada cop que hi ha eleccions els periodistes inicien una campanya de protesta, ja que la llei electoral els obliga a modificar els temps d'informació per a cada partit, de tal manera que els partits majoritaris reben gairebé tota l'atenció, mentre que els que són minoritaris o són nous gairebé no tenen dret a sortir.

Fa molts anys que repeteixen la mateixa queixa, però com que tots i totes seguim votant les opcions polítiques que mantenen aquestes normes, doncs tot segueix igual. Ens creiem un país del primer món, l'avantguarda democràtica del món mundial, etc. etc. I no som capaços d'adonar-nos ni d'això. Fem una mica de repàs a la "Llei electoral" de l'estat espanyol? (Font)

Sobre el finançament: "L'Estat subvenciona les despeses electorals efectuades pels partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors, en funció dels escons i vots obtinguts". Traducció: Els partits que obtinguin més escons (és a dir, dominin més institucions, gestionin més diner públic, etc.), rebran més diners proporcionalment que aquells que no estiguin al poder, per a fer la seva campanya electoral.

Sobre l'accés als mitjans de comunicació: "Durant la campanya electoral, els partits, federacions, coalicions i agrupacions d'electors que participen en les eleccions tenen dret a espais gratuïts de propaganda a la televisió i emissores de ràdio. L'adjudicació d'espais gratuïts de propaganda electoral es fa respecte al nombre total de vots obtinguts per cada partit, federació o coalició en les anteriors eleccions."

Suposo que no cal més traducció... Els polítics que tenim s'han fet les lleis a mida per seguir governant durant molts anys. És responsabilitat nostra, del conjunt de la població, el fet de continuar donant-los el vot (per què segueixin manant uns quants anys més) o de no fer-ho (i fer-los baixar d'aquesta trona que s'han fabricat a costa de la gent normal).

Salut!

--
Manel - La gent normal