20 de febrer de 2011

M'he donat de baixa de Solidaritat Catalana

Escric aquestes línies per explicar públicament el motiu de la meva baixa com a adherit a Solidaritat Catalana per la Independència, el partit que va liderar Joan Laporta i que tenia com a objectiu proclamar la independència al Parlament després de les eleccions del novembre passat.

Alfons López Tena i Uriel BertranSolidaritat Catalana es va presentar davant de tothom com una coalició que tenia un objectiu únic: Presentar-se a les eleccions al Parlament per obtenir majoria absoluta, proclamar la independència de Catalunya i tot seguit dissoldre's com a partit per a convocar noves eleccions. Per tant, una de les primeres decisions que es van prendre va ser que no es posicionaria en cap altre aspecte que no fos estrictament el de la independència: Ni temes socials, ni temes ecològics, ni temes locals. Això era imprescindible per tal que gent de tots els àmbits socials i ideològics s'unissin per a defensar un objectiu comú: La llibertat de la nació catalana.

Dos dies després de les eleccions i d'haver aconseguit quatre diputats al Parlament, per sorpresa, els dirigents de Solidaritat Catalana van fer públic que presentarien el partit a les eleccions municipals, i que, per tant, a partir de llavors havien de tenir un programa social, ambiental i local, com tenen tots els partits convencionals. És a dir, van decidir unilateralment fer el pas per convertir la coalició unitària amb un partit com qualsevol altre. Aquest no és el projecte que ens van vendre al principi, em sento enganyat i utilitzat i és per això que he decidit plegar i fer-ho públic.

Publicat a:
Diari de Girona