1 d’abril de 2015

Per què no aniré a cap llista aquestes eleccions municipals

1/04/2015 -
Aquest dissabte vaig dir que no a la proposta d'anar a una llista electoral per les properes eleccions municipals d'Olot. Algunes persones es van mostrar estranyades per aquest fet, ja que després d'anys lluitant per la justícia social creuen que podria fer molta feina des de dintre l'Ajuntament. El que els vaig contestar i em van demanar que fes públic és el que intentaré exposar breument en aquest article.

Ple de l'Ajuntament d'Olot 2011 - 2015És cert que una manera de començar a canviar les coses és incidint en la institució més propera al ciutadà. Hi estic d'acord. De fet, he assistit a gairebé tots els plens de l'Ajuntament d'Olot al llarg els últims quatre anys, a vegades com a oient, a vegades presentant o donant suport a propostes sorgides dels moviments socials per aconseguir una ciutat més justa, democràtica, ecològica i lliure. Crec que tots i totes hauríem d'estar més informats de què passa al ple del nostre ajuntament, perquè a vegades té molta tela.

Però al llarg de la història dels moviments socials, hem pogut comprovar que apostar-ho tot a la lluita institucional i enviar-hi a totes les persones que fan feina ha significat la pèrdua de la connexió amb el carrer, la desmobilització social i la creença que «els polítics ja ho arreglaran». Doncs no, unes quantes persones (i cada dia som més) creiem que és tan o més important mantenir una societat organitzada des de baix que no delegar la nostra responsabilitat en quatre o cinc regidors.

Olot no canviarà gràcies a quatre o cinc regidors, per bé que ho puguin fer. Olot canviarà quan la seva gent s'adoni que cal participar en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana per fer-la millor. Des de l'associació de mares i pares d'alumnes, fins a l'entitat d'educació en el lleure, passant pels moviments socials i les lluites per una feina digna. És en cada petita lluita, on es juga la batalla del canvi a Olot.

Les eleccions municipals seran una lluita més. I espero que moltes companyes i companys de lluita entrin a l'Ajuntament per portar la nostra veu allà on fa massa temps que no arriba. Però el paper que he decidit assumir personalment els propers quatre anys és assegurar-me que ningú es pensi que votant una vegada n'hi ha prou. Cal implicar-se. I dedicar-hi esforç, paciència i temps. Dintre i fora de l'Ajuntament.